Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς
[Κέρδος]: Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς

[Κέρδος]: Moody’s: Οι προϋποθέσεις για αναβάθμιση της Πειραιώς

H Moody’s, παρότι διατηρεί την αξιολόγηση «Caa2» με θετικές προοπτικές για την Τράπεζα Πειραιώς επισημαίνει τη βελτίωση στα μεγέθη της, κάτι το οποίο θα λειτουργήσει θετικά για την αξιολόγησή της στο επόμενο διάστημα, όπως αναφέρει σε έκθεση που αναλύει το πιστωτικό προφίλ της τράπεζας.

Όπως επισημαίνει o αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την προσδοκία του για βελτίωση των βασικών οικονομικών μεγεθών στους επόμενους 12-18 μήνες, μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η αξιολόγηση «Caa2» της Τράπεζας Πειραιώς αντανακλά την άμεση πρόκληση να μειώσει το πολύ υψηλό επίπεδο των NPEs, στο 52,1% των δανείων τον Μάρτιο φέτος. Οι καλύτερες προοπτικές της τράπεζας για περαιτέρω βελτιώσεις στη χρηματοδότησή της, την ποιότητα του ενεργητικού και την κερδοφορία της, είναι πιθανό να ασκήσουν κάποια ανοδική πίεση στην αξιολόγησή της το επόμενο διάστημα, όπως επισημαίνει η Moody’s.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, βρίσκονται άνετα πάνω από τα όρια των ρυθμιστικών απαιτήσεων, ενώ ο pro forma δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 διαμορφώθηκε στο 13,7% τον Μάρτιο του 2019, αν και ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων (Deferred Tax credits – DTC). Η Μοοdy’s πάντως εκτιμά ότι η τράπεζα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στη βιώσιμη κερδοφορία το 2019-2020, θέτοντας τέλος στην περίοδο απομείωσης κεφαλαίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!