Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan-Γιατί υπερέχουν έναντι των ομολόγων
[Κέρδος]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan-Γιατί υπερέχουν έναντι των ομολόγων

[Κέρδος]: «Μην πουλάτε μετοχές» το μήνυμα της JP Morgan-Γιατί υπερέχουν έναντι των ομολόγων

Οι επενδυτές που μπαίνουν στον πειρασμό να κλειδώσουν τα κέρδη τους και να αποχωρήσουν από τις αγορές μετά από τέτοια καλή χρονιά, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους στρατηγικής μετοχών της JP Morgan.

Η δυναμική της ανάπτυξης ενδέχεται να αρχίσει να υποχωρεί, αλλά η δραστηριότητα εξακολουθεί να παραμένει υψηλότερη από την τάση, γεγονός που σημαίνει ότι τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω μετά την φετινή ανάκαμψη, σύμφωνα με τους Mislav Matejka και Emmanuel Cau.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο δείκτης MSCI World έχει ανέβει 20% μέχρι στιγμής στο 2017, αν υπολογιστούν και τα μερίσματα, καθιστώντας τις μετοχές μακράν την καλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.

Με τους δείκτες αποτίμησης να «τεντώνονται» και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια το επόμενο έτος, ορισμένοι επενδυτές αγχώνονται, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας, τόσο στην ευρώπη όσο και στις αναδυόμενες αγορές πρόσφατα βίωσαν ένα πισωγύρισμα.

«Οι πολλαπλασιαστές δεν δείχνουν φθηνοί σε απόλυτους όρους», σημειώνουν οι αναλυτές. «Αλλά σχετικά με τα ομόλογα και το χρέος, βρίσκουμε ότι οι μετοχές εξακολουθούν να προσφέρουν περίπου «κενό αποτίμησης» 300 μονάδων βάσης, και αυτό μόνο για να φτάσουμε στην εύλογη αξία».

Όσο αφορά στη νομισματική σύσφιξη το 2018, οι υπεύθυνοι στρατηγικής της JP Morgan ανέφεραν ότι είναι σε αρχικά στάδια και ότι η καμπύλη απόδοσης των ΗΠΑ μάλλον δεν θα αντιστραφεί, τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!