Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο
[Κέρδος]: Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο

[Κέρδος]: Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο

Τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με λήξη της απλής σειράς μηνός Ιουλίου στα Παράγωγα. Νωρίτερα στις ασιατικές αγορές μεικτά πρόσημα, μετά το «τέλος» στο 5ήμερο ανοδικό σερί στη Wall Street, με τα futures του S&P 500 να «δείχνουν» οριακά αρνητικό ξεκίνημα, σήμερα, από τις 2.802 μονάδες.

Από νωρίς μεικτές τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με άξια αναφοράς την εκ νέου επιβάρυνση στα ομόλογα του ευρω-νότου. Ενδεικτικά στις 10:30 το ιταλικό 10ετές ήταν 3,03% υψηλότερα στα 2,582%, το πορτογαλικό κατά 0,92% στο 1,758%, τάση που επηρεάζει και το ελληνικό. Προ ολίγου το 10ετές «τσίμπησε» 0,60% στα 3,868%, γεγονός που καθιστά μη ελκυστική την όποια σκέψη θα μπορούσε να υπάρχει για μία νέα έκδοση ομολόγου, σε αυτή τη φάση των αγορών.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφορμή για τις ήπιες πιέσεις είναι οι δηλώσεις Τραμπ για επιτόκια και το δολάριο, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο Brexit και το ζήτημα της επιβολής δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα. Ενδεικτική του προβληματισμού που έχει διαμορφωθεί (κυρίως) στη Γερμανία, η εκτίμηση του γερμανικού εμπορικού επιμελητηρίου DIHK για τις επιπτώσεις από μία ενδεχόμενη επιβολή δασμών (25%) στα εισαγόμενα Ι.Χ. και ανταλλακτικά, στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον, στα καθ’ ημάς, μετά την «κορύφωση» της βραχύβιας κίνησης έως τα τοπικά υψηλά της Τετάρτης έχουν αναλάβει οι πωλητές, με συνέπεια το «γύρισμα» των βασικών δεικτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!