Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε ομόλογα και Cisco
[Κέρδος]: Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε ομόλογα και Cisco

[Κέρδος]: Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε ομόλογα και Cisco

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street μετά τη νέα άνοδο στα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Cisco.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 3,11% ήτοι σε νέο υψηλό επταετίας, και η απόδοση του 30ετούς σημείωσε άνοδο κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,25%.

«Οι επενδυτές πουλάνε ομόλογα εξαιτίας των ανησυχιών ότι η αύξηση του πληθωρισμού ενδέχεται να οδηγήσει τη Fed σε σφικτή νομισματική πολιτική γρηγορότερα απ’ όσο αναμένει η αγορά», αναφέρει αναλυτής..

Στο μεταξύ, δεν ικανοποίησαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Cisco Systems καθώς μπορεί τα καθαρά κέρδη να αυξήθηκαν στα 2,69 δισ. δολάρια, ωστόσο τα έσοδα διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκεκριμένα στα 12,46 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walmart. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,14 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 122,69 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,12 δολ. και έσοδα στα 120,49 δισ.

Επιπλέον αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος και από τη δήλωση Τραμπ ότι η Κίνα έχει «γίνει πολύ κακομαθημένη» στο εμπόριο την ώρα που Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει το δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στις 222.000 αιτήσεις έναντι 215.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!