Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Mέρκελ: Επιτυχής η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος- ώρα για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, προσφυγικό
[Κέρδος]: Mέρκελ: Επιτυχής η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος- ώρα για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, προσφυγικό

[Κέρδος]: Mέρκελ: Επιτυχής η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος- ώρα για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, προσφυγικό

Επιτυχημένη χαρακτηρίζει την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος η Άγκελα Μέρκελ και υπογραμμίζει ότι τώρα το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. Εκφράζει δε αισιοδοξία ότι στη Σύνοδο θα υπάρξει πρόοδος σε αυτό το μέτωπο, ενώ παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία στο προσφυγικό.

«Μετά το επιτυχές πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, απαιτείται περαιτέρω μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης» σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μία φορά ότι στη νομισματική ένωση «όλοι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες» και ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει ένωση χρεών».

Στο μέτωπο της οικονομίας πρόκληση θεωρεί και την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, με τις οποίες, όπως τονίζει πρέπει να υπάρχει διάλογος για να αποφευχθεί ένας εμπορικός πόλεμος.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, αναγνωρίζει ότι «δεν είμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε», επιβεβαιώνοντας ότι δεν θα είναι δυνατή μία συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών για το πλαίσιου του ασύλου στη Σύνοδο. Τονίζει δε ότι «όλοι στην Ευρώπη συμφωνούν πως θα πρέπει να μειωθεί η παράτυπη μετανάστευση», ενώ προσθέτει ότι η απόφαση της Γερμανίας να ανοίξει τις πόρτες στους πρόσφυγες δεν ήταν μονομερείς αλλά ελήφθη προκειμένου η χώρα να βοηθήσει την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Η αναφορά αυτή είναι μία έμμεση αιχμή για τις δύο αυτές χώρες, που έχουν επανειλημμένα ασκήσει οξεία κριτική στην πολιτική της Μέρκελ στο μεταναστευτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!