Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μεγάλο deal Energean-Edison στους υδρογονάνθρακες
[Κέρδος]: Μεγάλο deal Energean-Edison στους υδρογονάνθρακες

[Κέρδος]: Μεγάλο deal Energean-Edison στους υδρογονάνθρακες

Την υπογραφή συμφωνίας με την Energean, για την πώληση του 100% της Edison Exploration and Production και των θυγατρικών της στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε η Edison.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συναλλαγή εγκρίθηκε στις 3 Ιουλίου .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Energean, το ύψος της εξαγοράς έχει προσδιορισθεί στα 750 εκατ. δολάρια, προσαρμοστέο στα κεφάλαια κίνησης, με επιπλέον δυνητικό τίμημα 100 εκατ. δολαρίων καταβλητό με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις σε σχέση με την πορεία ανάπτυξης του κοιτάσματος «Cassiopeia» στην Ιταλία, η οποία αναμένεται το 2022.

Το χαρτοφυλάκιο της Edison E&P περιλαμβάνει παραγωγή στην Αίγυπτο, στην Ιταλία, στην Αλγερία, στο Ηνωμένο Βασίλειο (Βόρεια Θάλασσα) και στην Κροατία, κοιτάσματα σε ανάπτυξη στην Αίγυπτο, στην Ιταλία και στη Νορβηγία καθώς και ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο έρευνας στην Ευρώπη. Η απόκτηση της Edison E&P προσθέτει στον όμιλο της Energean βεβαιωμένα (2P) αποθέματα 292 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου καθώς και ημερήσια παραγωγή 69 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου με βάση τα στοιχεία του 2018.

Η Edison θα λάβει επίσης και δικαίωμα (royalty) 8% από τα κέρδη της παραγωγής που θα προκύψουν σε νέες ανακαλύψεις στο πλαίσιο των επικείμενων ερευνητικών γεωτρήσεων στο North Thekah Offshore και στο North East Hap’y Blocks, στη θάλασσα της Αιγύπτου.

H εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό (Committed Bridge Loan Facility) ύψους 600 εκατ. δολαρίων, ενώ ποσό έως 265 εκατ. δολάρια θα αντληθεί από την τοποθέτηση (placement) νέων μετοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!