Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μεγάλη αύξηση της αγοράς μεταχειρισμένων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα
[Κέρδος]: Μεγάλη αύξηση της αγοράς μεταχειρισμένων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα

[Κέρδος]: Μεγάλη αύξηση της αγοράς μεταχειρισμένων μέσω αγγελιών στην Ελλάδα

Οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων, ενώ είναι μια εκτενώς διαδεδομένη πρακτική στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μέχρι πρότινος φαίνεται να ήταν ταμπού για την Ελλάδα. Αυτό δείχνει να αλλάζει, και μάλιστα ταχέως, ως αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της διάδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Vendora που λειτουργεί την φερώνυμη πλατφόρμα μικρών αγγελιών για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων:

* Ως αποτέλεσμα σταθερά ανοδικής τάσης, η αγορά μεταχειρισμένων θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
* Αγοράζουν και πωλούν μεταχειρισμένα προϊόντα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων, περισσότερο οι ηλικίες από 38 έως 65 ετών.
* Εκτός από αυτούς που αγοράζουν μεταχειρισμένα λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων, σημαντικό ποσοστό τα προτιμάει λόγω των μοναδικών κομματιών και της ποικιλίας που ανακαλύπτουν.
* Οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα έπιπλα, ρούχα και βρεφικά είδη, ενώ οι άνδρες μεταχειρισμένα κινητά, αυτοκίνητα, συλλεκτικά είδη και βιντεοπαιχνίδια.
* Ένας στους τρείς ερωτηθέντες σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε αγορές μεταχειρισμένων στο άμεσο μέλλον.
Ολόκληρη η έρευνα και τα αποτελέσματά της είναι διαθέσιμα εδώ.

«Είμαστε ιδαίτερα ευτυχείς που πρωτοστατούμε σε αυτή τη βαθειά αλλαγή αντιλήψης της Ελληνικής κοινωνίας» λέει ο Robin Schuil, ιδρυτής της Vendora και εκ των ιδρυτών του Marktplaats, μετέπειτα eBay Classifieds στην Ολλανδία. «Η αγορά μεταχειρισμένων αποκτά επιτέλους και εδώ την εικόνα που της αξίζει: είναι μια συνειδητή επιλογή, όχι μόνο λόγω του οικονομικού οφέλους, τόσο για τους αγοραστές όσο και για τους πωλητές, αλλά και επειδή ενισχύει σημαντικά την τοπική κοινωνία, όντας ταυτόχρονα η σωστή επιλογή για το περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!