Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μασούτης: Με αυτές τις 2 αλυσίδες συζητάμε για εξαγορά – Είμαστε (πλέον) οι φθηνότεροι της αγοράς
[Κέρδος]: Μασούτης: Με αυτές τις 2 αλυσίδες συζητάμε για εξαγορά – Είμαστε (πλέον) οι φθηνότεροι της αγοράς

[Κέρδος]: Μασούτης: Με αυτές τις 2 αλυσίδες συζητάμε για εξαγορά – Είμαστε (πλέον) οι φθηνότεροι της αγοράς

Ημέρα εγκαινίων η χθεσινή για την Μασούτης καθώς μετά από την ενσωμάτωση του δικτύου της Προμηθευτικής κάτω από την στέγη της μπήκε και ένα σούπερ μάρκετ της πρώην Μαρινόπουλος στην Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι, το οποίο εκποιήθηκε από την Σκλαβενίτης. Η διοίκηση της εταιρείας δηλώνει ικανοποιημένη από τα πρώτα δείγματα παρουσίας της στην Αττική 2 μήνες μετά την έλευση της (σ.σ. ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου). Οι πωλήσεις στο δίκτυο της πρώην Προμηθευτικής κινούνται στα ίδια επιπέδα με αυτά που ήταν πριν αλλάξουν ταμπέλα όμως σύμφωνα με τα στελέχη της Μασούτης υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις του δικτύου της Μασούτης (σ.σ. χωρίς την προσθήκη της Προμηθευτικής) οι πωλήσεις αναμένονται να παρουσιάσουν πτώση αντίστοιχη με την περσινή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιστροφή στην κανονικότητα του δικτύου της πρώην Μαρινόπουλος που πλέον ελέγχεται από την Σκλαβενίτης. Σε ότι αφορά το 2019 η διοίκηση της Μασούτης εκτιμά ότι θα κινηθεί σε σαφώς καλύτερα επίπεδα.

Στην βελτίωση της εικόνας αναμένεται να παίξει ρόλο και η ισχυροποίηση της καθώς στην Αττική, όπου αναμένει να προσθέσει τουλάχιστον 10 καταστήματα εάν δεν προκύψει ταχύτερη ανάπτυξη μέσω εξαγοράς. Στην περιφέρεια πρωτευούσης ένας από τους βασικούς στόχους είναι και η δημιουργία Grand Μασούτης καθώς και Cash & Carry ώστε να αναπτύξει όλη της γκάμα.

Συζητήσεις για εξαγορές

Στο μέτωπο των εξαγορών κύκλοι της εταιρείας παραδέχθηκαν ότι συζητούν με τις αλυσίδες Γουντσίδης (σ.σ. διαθέτει 17 καταστήματα σε Δράμα και Ελευθερούπολη και πραγματοποίησε τζίρο 48,7 εκατ. το 2017) και με αλυσίδα επικεντρωμένη σε μεγάλο νησί των Επτανήσων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!