Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: “Μακρύ καλοκαίρι” και… “θρίλερ” για την ΑΜΚ της Attica Bank
[Κέρδος]: “Μακρύ καλοκαίρι” και… “θρίλερ” για την ΑΜΚ της Attica Bank

[Κέρδος]: “Μακρύ καλοκαίρι” και… “θρίλερ” για την ΑΜΚ της Attica Bank

Από τα μέσα με τέλη Μαΐου φτάσαμε προς τα τέλη Ιουνίου, από εκεί περάσαμε για τα μέσα Ιουλίου και πλέον οδεύουμε για την 25η Ιουλίου και ακόμα “φως” στην υπόθεση της Attica Bank, σε βαθμό που να λύνει τουλάχιστον σε σημαντικό επίπεδο τα προβλήματα ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, ακόμα δεν έχουμε δει.

Το “θρίλερ” για την αύξηση κεφαλαίου παίρνει και άλλη παράταση. Για την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 αναβλήθηκε (ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη που μας πέρασε) η επαναληπτική γενική συνέλευση της Attica Bank, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Rothschild, που λειτουργεί ως σύμβουλος για την αύξηση κεφαλαίου. Μια εξέλιξη που διατηρεί το θολό τοπίο αναφορικά με την ΑΜΚ κι ενώ ακόμα η μετοχή κινούνταν κάμποσο χαμηλότερα από την ονομαστική αξία της αύξησης (0,30 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα αναζητά στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε να διαμορφωθούν τα ποσοστά όλα των μετόχων μέχρι το 32,9%. Στις 21 Μαΐου, η διοίκηση της Attica Bank είχε ανακοινώσει ότι η δρομολογημένη αύξηση κεφαλαίου έως του ποσού των 197,97 εκατ. ευρώ, καλύφθηκε κατά 44,90%, συγκεντρώνοντας κεφάλαια 88,9 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 70 εκατ. ευρώ είχε εισφέρει ο ΕΦΚΑ ως μεγαλομέτοχος με ποσοστό 50,6%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!