Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Μάχη προσφορών από τους ξενοδόχους της Ρόδου
[Κέρδος]: Μάχη προσφορών από τους ξενοδόχους της Ρόδου

[Κέρδος]: Μάχη προσφορών από τους ξενοδόχους της Ρόδου

Τις Συμπληγάδες από τις οποίες διέρχεται φέτος ο ελληνικός τουρισμός αποτυπώνει η εικόνα που διαμορφώνεται στον δεύτερο (μετά την Κρήτη) δημοφιλέστερο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών της χώρας, τη Ρόδο.

Μείωση κρατήσεων από τρεις κρίσιμες αγορές του νησιού, σημαντικό κενό στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, μπαράζ προσφορών των ξενοδόχων ακόμα και για κρατήσεις την περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου και δυσμενείς οιωνοί για τη χρονιά που ακολουθεί, συνθέτουν ένα σκηνικό πολύ διαφορετικό από τις διαδοχικά πετυχημένες σεζόν της τελευταίας εξαετίας.

Παράγοντες του νησιού επισημαίνουν πως η μείωση της τουριστικής κίνησης στο πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 2%. Αυτό που ανησυχεί, όμως, τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως το ποσοστό μείωσης είναι πιθανό να διατηρηθεί (ή και να αυξηθεί) ακόμα και στο δίμηνο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενδεχόμενη μείωση 2% τον Αύγουστο θα μεταφραστεί σε απώλειες 3-4% για το συνολικό αριθμό τουριστών που θα υποδεχθεί το νησί φέτος, εξαιτίας του ειδικού βάρους που έχει ο συγκεκριμένος μήνας στο ισοζύγιο της χρονιάς.

Οι προβλέψεις είναι ακόμα χειρότερες για τα έσοδα των επιχειρήσεων αφού, σύμφωνα με ξενοδοχειακές πηγές, αναμένεται να καταγράψουν μείωση άνω του 10%.

Αιτία, όπως εξηγούν, το μπαράζ προσφορών στο οποίο επιδίδονται αυτό το διάστημα τα ξενοδοχεία της Ρόδου, με στόχο να αναθερμάνουν τις κρατήσεις Αυγούστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!