Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Λιμενικοί: Άμεση άρση αποκλεισμού από κοινωνικά προγράμματα-προνοιακά επιδόματα
[Κέρδος]: Λιμενικοί: Άμεση άρση αποκλεισμού από κοινωνικά προγράμματα-προνοιακά επιδόματα

[Κέρδος]: Λιμενικοί: Άμεση άρση αποκλεισμού από κοινωνικά προγράμματα-προνοιακά επιδόματα

Την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας με την άμεση άρση του αποκλεισμού των λιμενικών από τα κοινωνικά προγράμματα και τα προνοιακά επιδόματα ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Όπως σημειώνει, από την πρώτη στιγμή ανέδιξε το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την απόρριψη των αιτήσεων εγγραφής παιδιών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ 2019-2020, λόγω υπέρβασης του ανώτατου εισοδηματικού ορίου με τον συνυπολογισμό των αναδρομικών ποσών (ν.4575/2108). Η Ομοσπονδία απέστειλε και σχετική επιστολή σε αρμόδιους υπουργούς και φορείς, επισημαίνοντας την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου οι οικογένειες των λιμενικών να μην αποκλείονται από την κοινωνική πρόνοια.

Η ΠΟΕΠΛΣ έθεσε το ζήτημα και κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αποτέλεσμα των παρεμβάσεών της ήταν η χορήγηση επιταγών εισόδου/voucher στους δικαιούχους, ωστόσο η υποσημείωση (κατά τη χορήγηση των επιταγών) της υποχρέωσης προσκόμισης μέχρι της 02/09/2019 του εκκαθαριστικού (Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου μετά τον επιμερισμό των αναδρομικών εισοδημάτων) για το φορολογικό έτος 2018 οδηγεί, κατά τους λιμενικούς, στο ίδιο αποτέλεσμα, στον αποκλεισμό δηλαδή των παιδιών τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που επιδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ 2019-2020.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με την ΠΟΕΠΛΣ, δεν υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις και τα αναδρομικά ποσά να επιμεριστούν κατ’ έτος, καθώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4575/2108, τα αναδρομικά καταβλήθηκαν ως εισόδημα του 2018, ο αναλογιζόμενος φόρος παρακρατήθηκε με την καταβολή τους και αναγράφονται σε διαφορετικό κωδικό στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (617) και τέλος εξαιρέθηκαν από τη φορολόγηση εισοδήματος 2018 και την εισφορά αλληλεγγύης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!