Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: H Λέγκα του Βορρά ρίχνει ευρώ και χρηματιστήρια
[Κέρδος]: H Λέγκα του Βορρά ρίχνει ευρώ και χρηματιστήρια

[Κέρδος]: H Λέγκα του Βορρά ρίχνει ευρώ και χρηματιστήρια

Ένα νέο σχόλιο του Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ιταλικής Λέγκας, για το ευρώ ήταν αρκετό να πυροδότησει ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, να θέσει υπό πίεση τα ιταλικά ομόλογα και να ρίξει τη σκιά του συνολικά στις αγορές της Ευρωζώνης.

«Το μόνο μη αναστρέψιμο πράγμα στη ζωή είναι ο θάνατος. Όχι ένα νόμισμα» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Σαλβίνι. Η δήλωση αυτή για τους επενδυτές επισκίασε τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα επιδιώξει μονομερή έξοδο της Ιταλίας από τη νομισματική ένωση. Ο Σαλβίνι εξέφρασε παράλληλα τη βούλησή του να συμμετέχει σε έναν κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, στον οποίο δεν θα συμμετέχει το Δημοκρατικό Κόμμα.

Στον απόηχο των δηλώσεων ο FTSE MIB στο Μιλάνο, που έως και πριν από τη συνέντευξη Τύπου παρουσίαζε οριακή άνοδο, βρέθηκε να υποχωρεί 1,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, που έως και πριν από μία ώρα κατέγραφε κέρδη 0,5%, παρουσιάζει πτώση 0,14%. Απώλειες 0,3% εμφανίζει ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ οριακά σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και ο Dax στη Φρανκφούρτη.

Η απόδοση του ιταλικού δεκεατούς ομολόγου παρουσιάζει αύξηση κατά 3 μονάδες βάσης. Την ίδια ώρα η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης. Έτσι το spread μεταξύ των δύο ανοίγει στις 144 μονάδες βάσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!