Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κορκίδης: Σε δεύτερη μοίρα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων
[Κέρδος]: Κορκίδης: Σε δεύτερη μοίρα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

[Κέρδος]: Κορκίδης: Σε δεύτερη μοίρα η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων

«Η δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ασφαλώς και είναι ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα για τα μόνιμα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα και περιλαμβάνουν τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα στο 13%, καθώς και στην ενέργεια στο 6%», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, «αναφορικά με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές το 2020, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η μείωση εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ αγαθών και υπηρεσιών από 13% σε 11%, οι φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους νησιών και περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές περιοχές, αλλά και αύξηση συντελεστή αποσβέσεων επενδύσεων στο 150%, ωστόσο, δικαίως, νομίζω κρατάμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι να εφαρμοστούν.

Επίσης, για άλλη μία φορά διαπιστώνουμε ότι, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 25%, έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε στα μέτρα του 2020, αλλά ίσως του 2021. Θα ήμασταν βεβαίως κοινωνικά ανάλγητοι, εάν διατυπώναμε αντιρρήσεις στη καταβολή μέρους της αποκαλούμενης «13ης σύνταξης» στους συνταξιούχους μας. Ο βασικός προβληματισμός μας είναι κατά πόσο οι παροχές που δίνονται τώρα, με εγγύηση τα μελλοντικά υπερπλεονάσματα ύψους 5,5 δισ. ευρώ της επόμενης περιόδου 2019-2022, θα έχουν σχέση κόστους-οφέλους στον προϋπολογισμό, ώστε να μην κληθούμε να ξαναπληρώσουμε το κόστος τους με τη διαρκή υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!