Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κομισιόν: Μείωση 18% στις συντάξεις για έναν στους τέσσερις
[Κέρδος]: Κομισιόν: Μείωση 18% στις συντάξεις για έναν στους τέσσερις

[Κέρδος]: Κομισιόν: Μείωση 18% στις συντάξεις για έναν στους τέσσερις

Περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα υποστούν το 2019 μείωση των συντάξεών τους, κατά μέσο όρο 14%.

Την εκτίμηση αυτή κάνει η Κομισιόν στην ενημερωτική της έκθεση για το Πρόγραμμα Στήριξης της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δικαιολογεί» την απόφαση για αναθεώρηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου και επίσπευσης της μείωσης των προσωπικών διαφορών που θα δείξει ο επανυπολογισμός όλων των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων, τόσο για λόγους ταχύτερης βελτίωσης της δικαιοσύνης εντός και μεταξύ των γενεών, όσο κυρίως μείωσης του σχετικά υψηλού επιπέδου των συνταξιοδοτικών δαπανών ως ποσοστού του ΑΕΠ καθώς και περιορισμού των μεγάλων ελλειμμάτων που απαιτούν σημαντικές κρατικές μεταβιβάσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Σημειώνει δε πως ο νόμος Κατρούγκαλου προέβλεπε τη σταδιακή εξάλειψη των «προσωπικών διαφορών» μέσω της δέσμευσης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των συντάξεων με βάση τον πληθωρισμό.

Στην έκθεση υποστηρίζεται και η απόφαση για εφαρμογή των περικοπών το 2019 και μάλιστα με πλαφόν το 18%. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η πλήρης και άμεση περικοπή θα δημιουργούσε προβλήματα κοινωνικής και νομικής βιωσιμότητας. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά, αναφέρει, θεσπίστηκε ανώτατο όριο 18% για τις μειώσεις των συντάξεων που θα προκύψουν θετικές προσωπικές διαφορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!