Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Με κοινές υπουργικές αποφάσεις η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ
[Κέρδος]: Με κοινές υπουργικές αποφάσεις η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

[Κέρδος]: Με κοινές υπουργικές αποφάσεις η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ

Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και ερήμην της Βουλής θα χτιστεί η νέα συμφωνία μετόχων του ΟΤΕ ανάμεσα στο Δημόσιο και στους Γερμανούς της Deutsche Telekom.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που εξακολουθούσε να κατέχει το Δημόσιο.

Επίσης, με τη συγκεκριμένη τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα τροποποίησης της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom, που είχε κυρωθεί με νόμο το 2008.

Οπως προκύπτει από την τροπολογία, μεταβάλλεται το άρθρο 21 της προηγούμενης συμφωνίας και πλέον προβλέπεται ρητά ότι «καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα συμφωνία μετόχων δεν θα απαιτεί στο εξής να κυρώνεται με νόμο από τη Βουλή, αλλά θα αποφασίζεται από τις δύο πλευρές».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «θα τεθούν νέοι όροι για την ισχύ τής προς κύρωση συμφωνίας», ενώ θα προβλεφθούν και «οι συνέπειες από τη μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας που είναι η 30ή Οκτωβρίου 2016».

Η τροπολογία υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!