Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Κάτω οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ανά την Ελλάδα το 2019 λόγω …Airbnb
[Κέρδος]: Κάτω οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ανά την Ελλάδα το 2019 λόγω …Airbnb

[Κέρδος]: Κάτω οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα ανά την Ελλάδα το 2019 λόγω …Airbnb

Η πτώση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα στην Ελλάδα- ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αλλά και κάμπινγκ- υπολογίζεται στο 3%, την ίδια στιγμή που συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%

Μπορεί οι αφίξεις στα μεγαλύτερα αεροδρόμια ανά την Ελλάδα να σημείωσαν άνοδο το 2019 όπως άλλωστε και οι τουριστικές εισπράξεις, οι οποίες φαίνεται ότι θα κλείσουν για πρώτη φορά σε επίπεδα άνω των 18 δισ. ευρώ, η χώρα μας ωστόσο είναι στις δύο μοναδικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο αριθμός των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα σημείωσε πτώση την περασμένη χρονιά!

Η πτώση των διανυκτερεύσεων στα καταλύματα στην Ελλάδα- ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αλλά και κάμπινγκ- υπολογίζεται στο 3%, την ίδια στιγμή που συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, οι διανυκτερεύσεις αυξήθηκαν κατά 2,4%.

Τα νούμερα προέρχονται από την προκαταρκτική επεξεργασία των στοιχείων από την Eurostat και σύμφωνα με αυτά συνολικά στην Ε.Ε. πέρυσι, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων υπολογίζεται κοντά στα 3,2 δισεκατομμύρια, με «πρωταθλήτρια» την Ισπανία στην οποία αντιστοιχούν 469 εκατ. (+0,5%). Ακολουθεί η Γαλλία με ένα +0,8% και 446 εκατ. διανυκτερεύσεις, η Γερμανία με 436 εκατ. (+4%), η Ιταλία με 433 εκατ. (+0,9%) κα το Ηνωμένο Βασίλειο με 375 εκατ. (+5,7%). Οι μοναδικές χώρες όπου παρατηρήθηκε πτώση είναι η Ελλάδα με 119,4 εκατ. διανυκτερεύσεις την περασμένη χρονιά και η Μάλτα με μικρότερο ποσοστό πτώσης στο 2,7% και μόλις 9,8 εκατ. επί του συνόλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!