Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης φέρνει αναλήψεις καταθέσεων
[Κέρδος]: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης φέρνει αναλήψεις καταθέσεων

[Κέρδος]: Η καθυστέρηση της αξιολόγησης φέρνει αναλήψεις καταθέσεων

Διευρυμένες εκροές παρουσιάζουν οι καταθέσεις από τις αρχές του έτους, ενώ οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσό σε περίπου 2 δισ. ευρώ για διάστημα ενάμιση μήνα.

Η εξήγηση για το πώς αυτό συμβαίνει με δεδομένο τα capital controls, θα πρέπει να αναζητηθεί στην άρση των περιορισμών σε ό,τι αφορά το νέο χρήμα, όπως επίσης και στην ανακοπή της εισροής νέου χρήματος με την καινούργια χρονιά.

Αιτία ασφαλώς αποτελούν οι καθυστερήσεις της διαπραγμάτευσης, οι οποίες έχουν διαμορφώσει ένα νέο σύννεφο ανησυχιών για την πορεία των τραπεζών κυρίως σε ό,τι αφορά τους διεθνείς επενδυτές. Η ανησυχία αυτή εστιάζει σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που διατυπώνονται σε καθημερινή βάση πλέον από τις αρχές του έτους: Οι τράπεζες που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται ως γνωστόν εντός στόχων, θα καταφέρουν να επιτύχουν όλους τους διαρθρωτικούς τους στόχους, όπως αυτοί απεικονίζονται στα συμφωνημένα πλάνα αναδιάρθρωσης με τους θεσμούς;

Δείκτης ανησυχίας 

Oι καταθέσεις αποτελούν έναν πρώτο δείκτη ανησυχίας. Ωστόσο η μείωση των καταθέσεων δεν μπορεί να αποδοθεί μόνον στους φόβους των καταθετών για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία. Θα πρέπει να αποδοθεί και στους βαρύτατους φόρους, οι οποίοι αποπληρώνονται ως έναν βαθμό και από τις αποταμιεύσεις των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!