Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ν. Καραμούζης: Εργαλείο κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών οι πλειστηριασμοί
[Κέρδος]: Ν. Καραμούζης: Εργαλείο κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών οι πλειστηριασμοί

[Κέρδος]: Ν. Καραμούζης: Εργαλείο κατά των στρατηγικών κακοπληρωτών οι πλειστηριασμοί

Οι πλειστηριασμοί «είναι το κυριότερο εργαλείο που έχουμε να κυνηγήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, στη διάρκεια συνάντησής με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Όπως είπε ο κ. Καραμούζης, «η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν πλειστηριασμοί» καθώς «αν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές αντιληφθούν ότι δεν υπάρχει κόστος στο να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα» θα υπάρξει «ένα μεγάλο αδιέξοδο και για τις τράπεζες και για την οικονομία».

Σε ερώτηση αν υπάρχει άτυπη συμφωνία ώστε να μη βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ, ο πρόεδρος της ΕΕΤ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή, οι προτεραιότητες μας είναι ξεκάθαρες. Έχουμε τοποθετηθεί. Δεν υπάρχει κάποια συμφωνία. Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς».

«Είναι ένα εργαλείο απαραίτητο για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό είναι απαραίτητο. Εάν δεν επιλυθεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει με ισχυρούς ρυθμούς και να επανέλθει σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης» συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, σημειώνοντας πάντως ότι «οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι, με κοινωνική ευαισθησία και με προσπάθεια να επικεντρωθούμε στην αρχή στις μεγάλες υποθέσεις».

Ο κ. Καραμούζης πρόσθεσε ότι «οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές» αν και «έχουν μπροστά τους μια σειρά από προκλήσεις», τις οποίες, όπως εκτίμησε,«θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης του Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, αλλά και της ενημέρωσης των τραπεζών για όσα η Βουλή συζητά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!