Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Καμπανάκι» για κρυπτονομίσματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
[Κέρδος]: «Καμπανάκι» για κρυπτονομίσματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

[Κέρδος]: «Καμπανάκι» για κρυπτονομίσματα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Επικίνδυνη η αγορά εικονικών νομισμάτων (Bitcoin κ.α.), προειδοποιεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «ένα από τα πλέον ανησυχητικά φαινόμενα της εποχής μας είναι και η διόγκωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων Bitcoin, Ethereum κ.λπ.

Τα κατασκευάσματα αυτά δεν αποτελούν ούτε νομίσματα, ώστε να εποπτεύονται από κάποια Κεντρική Τράπεζα, ούτε θεωρούνται κινητές αξίες, ώστε να εποπτεύονται από τις Επιτροπές Κεφαλαιαγοράς.

Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοί τους, τα άτομα που τα αγοράζουν, δεν τυγχάνουν κάποιας προστασίας, όπως συμβαίνει με άλλους τίτλους που διαπραγματεύονται σε ρυθμισμένους τόπους συναλλαγών. Συνεπώς ο κίνδυνος απώλειας μέρους ή και του συνόλου του υπενδεδυμένου κεφαλαίου σ’ αυτά είναι μεγάλος.

Πρόκειται για μια φούσκα, η οποία από τη μια δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, από την άλλη εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους πολίτες που παρασύρονται από το δέλεαρ ενός υποσχόμενου εύκολου κέρδους. Με στόχο την προστασία των πολιτών, καταναλωτών ή επενδυτών, οι τρεις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές, Τραπεζική, Κεφαλαιαγορών και Ασφαλιστικών Εταιρειών, εξέδωσαν κοινή προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούν οι συναλλαγές σε εικονικά νομίσματα (VCs).

Εκεί, εκφράζουν την ανησυχία τους ως προς τη διαπίστωση ότι ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών αγοράζει εικονικά νομίσματα ή παράγωγα με υποκείμενο μέσο τα εικονικά νομίσματα, χωρίς να έχει επίγνωση των ενεχόμενων σε αυτά κινδύνων. Η παρουσία των υποτιθέμενων αυτών νομισμάτων, όπως το Bitcoin, υπόκειται σε μεγάλη μεταβλητότητα τιμών, με αποτέλεσμα οι αγοραστές τους να κινδυνεύουν να απωλέσουν τα χρήματα που έχουν τοποθετήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!