Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: «Καμπανάκι» από το Κτηματολόγιο: Δεν θα δοθεί καμία παράταση -Για ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία
[Κέρδος]: «Καμπανάκι» από το Κτηματολόγιο: Δεν θα δοθεί καμία παράταση -Για ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία

[Κέρδος]: «Καμπανάκι» από το Κτηματολόγιο: Δεν θα δοθεί καμία παράταση -Για ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, φθάνοντας σε επίπεδα – ρεκόρ τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κτηματολόγιο, για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής (η προθεσμία έληξε στις 14 Οκτωβρίου) το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%.

Αναφορικά με τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο, από τις περιφερειακές ενότητες που η προθεσμία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται.
Κτηματολόγιο: Ποσοστά – ρεκόρ στα Δωδεκάνησα

Μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων από το Κτηματολόγιο, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης» φτάνει στο 68% με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες.

Το Κτηματολόγιο επισημαίνει ότι «στα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος το συνολικό ποσοστό δηλώσεων αγγίζει το 97% ενώ στη Λάρισα ξεπέρασε το 78%».

Τον Σεπτέμβριο επίσης σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή δικαιωμάτων για το 2019, ξεπερνώντας τις 700.000. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα ικανοποιητικός κρίνεται από τη διοίκηση του Κτηματολογίου ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες όπου η προθεσμία λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Για ποιες περιοχές «κλείνει» το Κτηματολόγιο στις 31 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις προβλέψεις, για τις εν λόγω περιοχές (προθεσμία 31 Οκτωβρίου) οι δηλώσεις στο Κτηματολόγιο αναμένεται να ξεπεράσουν τον συμβατικό στόχο του 55% μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι και προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στα επόμενα στάδια της κτηματογράφησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!