Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia
[Κέρδος]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia

[Κέρδος]: Ιταλία: Τα Πέντε Αστέρια δεν θα ανακαλέσουν τη σύμβαση της Atlantia

Το ιταλικό κυβερνών Κίνημα των Πέντε Αστέρων απειλεί δημοσίως να ακυρώσει την παραχώρηση αυτοκινητοδρόμων στην Atlantia λόγω της περσινής, φονικής κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα, ωστόσο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με αναθεωρήσεις στη μακρόχρονη σύμβασή της.

Αντί να ανακαλέσει τη σύμβαση, που λήγει το 2038 και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δαπανηρή αποζημίωση για το κράτος, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εξετάζει την περίπτωση να παρουσιάσει μια λίστα με αιτήματα, όπως μια σημαντική μείωση στα διόδια, δήλωσαν δύο πηγές από το κόμμα.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι ο τερματισμός του συμβολαίου της Atlantia θα μπορούσε να κοστίσει στη Ρώμη έως και 24 δισ. ευρώ, αν και η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία πληρωμή εάν καταφέρει να αποδείξει αμέλεια από την πλευρά της εταιρίας.

Ο ηγέτης των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο έχει κατηγορήσει τον κυβερνητικό του εταίρο, τη δεξιά Λέγκα, ότι είναι πολύ επιεικής με την Atlantia αναφορικά με την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα πέρυσι τον Αύγουστο, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 άνθρωποι.

Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες απειλές του Ντι Μάιο έχουν στόχο να πιέσουν τον όμιλο, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Μπένετον, γνωστή για τη μάρκα των ρούχων της, προκειμένου αυτός να συμφωνήσει στα αιτήματα του κόμματός του όταν αυτά παρουσιαστούν, δήλωσαν οι πηγές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!