Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα τραπεζικών δανείων… 7,7 δισ. ευρώ!
[Κέρδος]: Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα τραπεζικών δανείων… 7,7 δισ. ευρώ!

[Κέρδος]: Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα τραπεζικών δανείων… 7,7 δισ. ευρώ!

Μέσω ΣΔΟΕ έφτασε τη Δευτέρα στις τράπεζες μία ακόμη εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ζητείται έλεγχος της τέλεσης αξιόποινων πράξεων, κατά τη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων.

Δεδομένων των όσων έχουν μεσολαβήσει, η παραγγελία αυτή δεν θα αποτελούσε είδηση, καθώς ήδη υπάρχει μια μεγάλη σειρά υποθέσεων που ελέγχονται, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να έχουν μεταβληθεί σε «κέντρο αποστολής αναφορών», είτε προς τους εισαγγελείς, είτε προς τους εγχώριους και ξένους επόπτες, όπως διαμαρτύρονται από καιρό τα τραπεζικά στελέχη.

Τούτη όμως η παραγγελία είναι διαφορετική. Διότι αφορά στον έλεγχο του συνόλου των χορηγήσεων (!) σε πλειάδα μεγάλων και μεσαίων ομίλων, ανάμεσά τους και κάποιοι που συγκαταλέγονται στην «αφρόκρεμα» της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η συνολική δανειακή έκθεση των οποίων ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,7 δισ. ευρώ!

Εν ολίγοις, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τραπεζικό στέλεχος στο Euro2day.gr, «πρακτικά μας ζητούν να ερευνήσουμε τη νομιμότητα των χορηγήσεων, στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής βιομηχανίας και ένα μεγάλο μέρος του κλάδου υπηρεσιών»!

Αιτία της εισαγγελικής παραγγελίας, η προανάκριση που φέρεται να διεξάγεται και αίτημά της, «η διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων που διώκονται αυτεπαγγέλτως και δη του ενδεχόμενου τέλεσης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος».

Προς τον σκοπό αυτό, οι τράπεζες καλούνται μεταξύ πολλών άλλων να «ερευνήσουν»:

Α) Εάν τηρήθηκε το ισχύον θεσμικό και νομικό πλαίσιο κατά τη χορήγηση και την παρακολούθηση των δανείων

Β) Εάν υπήρξαν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα των τραπεζών

Γ) Εάν λήφθηκαν οι προβλεπόμενες κατά περίπτωση εξασφαλίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!