Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Υπολογίστε ποια μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας αφήνει το μεγαλύτερο κέρδος
[Κέρδος]: Υπολογίστε ποια μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας αφήνει το μεγαλύτερο κέρδος

[Κέρδος]: Υπολογίστε ποια μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας αφήνει το μεγαλύτερο κέρδος

Από την 1/1/2020, τα κέρδη των αυτοαπασχολουμένων θα υπολογιστούν με νέα φορολογική κλίμακα ενώ μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης και για τα κέρδη των προσωπικών εταιρειών (ΟΕ και ΕΕ) και για τα κέρδη των νομικών προσώπων (ΙΚΕ, ΕΠΕ και ΑΕ) αλλά και για τα διανεμόμενα μερίσματα. Επίσης, προωθείται πλήρης αλλαγή του πλαισίου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι, όσοι θέλουν να κάνουν τη δική τους δουλειά βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Δείτε τα νέα δεδομένα και υπολογίστε μόνοι σας τι σας συμφέρει.

Είναι προφανές ότι αν η κυβέρνηση δεν στείλει στη Βουλή όλες τις νομοθετικές διατάξεις, δεν θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί από το νέο έτος. Έτσι, και το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης βασίζεται στα ακόλουθα δεδομένα:

1. Ότι το 2020 θα εφαρμοστεί νέα φορολογική κλίμακα με συντελεστή 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ κέρδους. Αυτή η κλίμακα αφορά το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και των ιδιοκτητών ατομικών επιχειρήσεων και θα έχει την ακόλουθη μορφή:

2. Ότι το 2020, θα μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης για τα κέρδη των επιχειρήσεων (και των ΟΕ και των ΕΕ αλλά και των ΑΕ, ΙΚΕ και ΕΠΕ) στο 24%. Αυτή η μείωση θα αφορά στα κέρδη του 2019 ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό αν η δεύτερη μείωση που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση (από το 24% στο 20%) θα αφορά στα κέρδη του 2020 ή του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!