Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΙΟΒΕ: Αντκίνητρα και φόροι απομακρύνουν τους Ελληνες από την επιχειρηματικότητα
[Κέρδος]: ΙΟΒΕ: Αντκίνητρα και φόροι απομακρύνουν τους Ελληνες από την επιχειρηματικότητα

[Κέρδος]: ΙΟΒΕ: Αντκίνητρα και φόροι απομακρύνουν τους Ελληνες από την επιχειρηματικότητα

Περίπου 200.00 άτομα ακόμη διέκοψαν ή ανέστειλαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2015 στην Ελλάδα, σε σχέση με το 2014, ενώ οι τάσεις επιχειρηματικότητας αρχικών σταδίων μειώνονται σημαντικά.

Σε κλαδικό επίπεδο, το 2015 σημειώνεται εκτίναξη του ποσοστού που ασχολείται με τον πρωτογενή κλάδο, στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ (12%), και ταυτόχρονα το υψηλότερο στην Ευρώπη, καθώς πολλοί Έλληνες λόγω της κρίσης και της ανεργίας εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα, είτε αναζητώντας τρόπους βιοπορισμού, είτε εκμεταλλευόμενοι ευκαιρίες.

Γι΄αυτό άλλωστε και η επιχειρηματικότητα ανάγκης, αν και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008, παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των χωρών καινοτομίας (ανεπτυγμένες).

Παρά όμως την κρίση και την υψηλή ανεργία, τα διοικητικά βάρη και τα οικονομικά κόστη δεν φαίνεται να υποχωρούν καθώς για την έναρξη μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας, απαιτείται διπλάσιο αρχικό κεφάλαιο (30.000 ευρώ) σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο (16.400 ευρώ).

Εκτός των διοικητικών αντικινήτρων που όλοι ευελπιστούμε να περιοριστούν μετά την ψήφιση δύο σχετικών νομοσχεδίων, οι Έλληνες υποψήφιοι επιχειρηματίες, έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη ρευστότητας από το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι κύριες πηγές άντλησης χρηματοδότησης των επίδοξων επιχειρηματιών, είναι τα ευρωπαϊκά κονδύλια και το οικογενειακό περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!