Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ινστιτούτο Brookings: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα
[Κέρδος]: Ινστιτούτο Brookings: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα

[Κέρδος]: Ινστιτούτο Brookings: Η συμφωνία του Eurogroup δεν δικαιολογεί τη γραβάτα

Για όσους πιστεύουν ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν είναι ένα τέταρτο μνημόνιο αρκεί να διαβάσουν τα έγγραφα που τη συνοδεύουν επισημαίνει το Ινστιτούτο Brookings σε ανάλυσή του, προσθέτοντας ότι οι πανηγυρισμοί για το τέλος της λιτότητας και το… δέσιμο της γραβάτας δεν δικαιολογούνται.

Οπως επισημαίνει, το Eurogroup αποφάσισε την δεκαετή επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας που ήταν μέρος του δεύτερου προγράμματος του ESM, την παράταση κατά 10 χρόνια της περιόδου χάριτος, καθώς και δόση ύψους 15 δισ. ευρώ, με σκοπό να ηρεμήσει τις αγορές έτσι ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να δανειστεί με πολύ χαμηλότερα επιτόκια.

Τα 13 έγγραφα με τις υποχρέωσεις της Ελλάδας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα με νέο δάνειο, αλλά θα αναλάβει ενισχυμένη εποπτεία μέχρι το 2022 για να εξασφαλίσει τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup δημοσίευσε 13 τεχνικά έγγραφα με λεπτομερείς υποχρεώσεις της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή περίοδο.

Η γραβάτα για το τέλος της λιτότητας

Τόσο οι πιστωτές όσο και η κυβέρνηση δήλωσαν αισιόδοξα ότι η Ελλάδα αναμένεται να σταθεί στα πόδια της καθώς το αποθεματικό ρευστότητας ύψους 15 δισ. ευρώ συν άλλα 9 δισ. ευρώ που έχουν ήδη συσσωρευτεί, αναμένεται να εξασφαλίσουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, με τον Ελληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε ένα πανηγυρικό κλίμα, να φοράει γραβάτα για να γιορτάσει το τέλος της λιτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!