Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Οικονομικό Επιμελητήριο: Απαιτούνται πολλά ακόμη για να βγει η χώρα από την κρίση
[Κέρδος]: Οικονομικό Επιμελητήριο: Απαιτούνται πολλά ακόμη για να βγει η χώρα από την κρίση

[Κέρδος]: Οικονομικό Επιμελητήριο: Απαιτούνται πολλά ακόμη για να βγει η χώρα από την κρίση

Η ανάγκη ενίσχυσης της αξιοπιστίας των δημοσιονομικών στοιχείων, της προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και της αύξησης των επενδύσεων, τέθηκαν κυρίως στην εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τον προϋπολογισμό 2019.

Και όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε στον πρόλογό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας, είναι μεν ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός, αλλά απαιτούνται ακόμη πολλά για να βγει η χώρα από την κρίση. Πρέπει, είπε, να εφαρμοστούν εμπροσθοβαρώς οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιτευχθεί η έξοδος στις αγορές.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ανέφερε στην εισήγησή του ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει την αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων και αυτή η κατάκτηση πρέπει να θωρακιστεί συνταγματικά.

Έκανε λόγο για αβεβαιότητες που συνδέονται με το διεθνές περιβάλλον, καθώς και για δημοσιονομικές αβεβαιότητες που συνδέονται με την πορεία των επιτοκίων και τις δικαστικές αποφάσεις που ανοίγουν τον δρόμο για μελλοντικές διεκδικήσεις.

Ο καθηγητής Οικονομικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διονύσης Χιόνης έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της ενεργούς ζήτησης που θα μπορέσει να οδηγήσει σε μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από τους προβλεπόμενους. Και ζήτησε και την ενίσχυση του κράτους πρόνοιας για την αποφυγή κοινωνικών εκρήξεων.

Από την πλευρά του ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έθεσε το ζήτημα των επενδύσεων, λέγοντας πως εάν η χώρα θέλει ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!