Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς
[Κέρδος]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς

[Κέρδος]: IEA: Σε εξέλιξη η εξισορρόπηση της αγοράς

Η αγορά πετρελαίου εξισορροπείται καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά περισσότερος χρόνος είναι απαραίτητος πριν τα μεταβαλλόμενα θεμελιώδη επηρεάσουν τις τιμές, τόνισε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) στην πιο πρόσφατη έκθεσή του.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ανέφερε η IEA, αναθεωρώντας ανοδικά από 1,4 εκατ. που είχε εκτιμήσει τον περασμένο μήνα. Αυτό το momentum αναμένεται να συνεχιστεί και κατά το 2018, όταν η ζήτηση προβλέπεται να αυξηθεί κατά ακόμη 1,4 εκατ.

Αυτό θα πρέπει να απορροφήσει ένα μέρος της υπερπροσφοράς, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να περιορίσουν τον κορεσμό. Ωστόσο η συνεχιζόμενη αύξηση παραγωγής στη Λιβύη και στην Νιγηρία, τα δύο μέλη του καρτέλ που έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία, αλλά και στις ΗΠΑ, σημαίνει πως η εξισορρόπηση θα πάρει κι άλλο χρόνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η IEA πρόσθεσε ότι, παρότι τα αποθέματα πετρελαίου συνεχίζουν να υποχωρούν, έχουν ακόμη «πολύ δρόμο» μέχρι να μειωθούν, καθώς και για να «φανεί» αυτό στις τιμές του μαύρου χρυσού.

«Είναι πολύ δύσκολο να δούμε, βάσει των τρέχοντων θεμελιωδών, τις τιμές του πετρελαίου να αυξάνονται σημαντικά τους επόμενους λίγους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!