Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους
[Κέρδος]: Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους

[Κέρδος]: Ιδιωτικοποιήσεις: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. το 2020 αλλά με… αστερίσκους

Πρόβλεψη για έσοδα περί τα 2,4 δισ. ευρώ για το 2020, που θα είναι η υψηλότερη ετήσια συγκομιδή στην ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά με αστερίσκους, έκανε χθες η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Τα έσοδα θα προέλθουν κυρίως μέσω τεσσάρων διαγωνισμών πώλησης «ειδικών περιουσιακών στοιχείων» και συγκεκριμένα των ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΠΑ Εμπορίας, των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕΕΛΠΕ 0,00%) και του 30% της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ).

Εκτός από τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, που όπως είπαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης, θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος, αξιόλογα έσοδα αναμένονται και από την πώληση του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ). Αμέσως μετά τις γιορτές ο διαγωνισμός για την ΔΑΑ θα περάσει στο τελικό στάδιο, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να υποστηρίζει πως κατά πάσα πιθανότητα και οι δέκα υποψήφιοι αγοραστές που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον θα προκριθούν. Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται για τις αρχές του δευτέρου τριμήνου του 2020.

Στο ΤΑΙΠΕΔ τόνισαν, πάντως, πως οι προβλέψεις για έσοδα 2,4 δισ. ευρώ γίνονται με αρκετές υποσημειώσεις καθώς οι τέσσερις διαγωνισμοί αφορούν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και η διαδικασία ενδέχεται να καθυστερήσει. Υπενθύμισαν, για παράδειγμα, πως αρκετοί διαγωνισμοί πάγωσαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει εξαιτίας των απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!