Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: HSBC: “Buy” για όλες τις ελληνικές τράπεζες – Δεν δικαιολογούνται οι “αρκούδες”
[Κέρδος]: HSBC: “Buy” για όλες τις ελληνικές τράπεζες – Δεν δικαιολογούνται οι “αρκούδες”

[Κέρδος]: HSBC: “Buy” για όλες τις ελληνικές τράπεζες – Δεν δικαιολογούνται οι “αρκούδες”

Οι θετικές εξελίξεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας δεν έχουν μεταφραστεί σε υψηλότερες αποτιμήσεις για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών τους τελευταίους μήνες, σημειώνει η HSBC σε νέα της έκθεση και υπογραμμίζει πως η ίδια δεν έχει βρει σημαντικές ενδείξεις που να υποστηρίζουν την απαισιόδοξη στάση των “αρκούδων” της αγοράς που μιλούν για προκλήσεις στα έσοδα, τη μείωση των NPEs και την ποιότητα του κεφαλαίου του κλάδου.

Έτσι προχωρά στην αναβάθμιση της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς σε “buy” από “hold”, ενώ διατηρεί σταθερή την αξιολόγηση “buy” για την Alpha Bank.

Όπως επισημαίνει η HSBC, το κλίμα γύρω από την Ελλάδα συνεχίζει να βελτιώνεται, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τους δείκτες οικονομικού κλίματος να αυξάνονται, τα spreads των ελληνικών ομολόγων να συρρικνώνονται και τις τιμές των ακινήτων να σημειώνουν άνοδο.

Έτσι, όπως τονίζει η βρετανική τράπεζα, μία πιο θετική στάση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες είναι απόλυτα δικαιολογημένη τη στιγμή που οι τιμές των τραπεζικών μετοχών έχουν μείνει “πίσω”.

Ψάχνοντας την Αχίλλειο πτέρνα

Η HSBC προσπάθησε να εντοπίσει την Αχίλλειο πτέρνα του επενδυτικού story των ελληνικών τραπεζών, εξετάζοντας τα τρία μέτωπα στα οποία επικεντρώνονται οι “bears” της αγοράς: προκλήσεις στα έσοδα, κίνδυνοι από το derisking των ισολογισμών και αδύναμη ποιότητα κεφαλαίου. Η ανάλυσή της δείχνει ότι οι ανησυχίες είναι υπερβολικές:

Πρώτον, οι σημαντικές προκλήσεις στα έσοδα από τη μείωση του ρίσκου στους ισολογισμούς των ελληνικών τραπεζών θα αντισταθμιστούν από τις ροές στα εξυπηρετούμενων δάνεια, ενώ στο 5% στο οποίο βρίσκεται, ο κίνδυνος από την έλλειψη αύξησης των δανείων φαίνεται περιορισμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!