Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: H S&P προειδοποιεί τη Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση
[Κέρδος]: H S&P προειδοποιεί τη Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

[Κέρδος]: H S&P προειδοποιεί τη Βρετανία για πιθανή υποβάθμιση

H S&P μπορεί να μην περιμένει να ανακοινωθούν οι όροι του διαζυγίου της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτού προχωρήσει σε μια αναθεώρηση της αξιολόγησης της χώρας, η οποία πιθανότατα θα οδηγήσει σε υποβάθμιση, δήλωσε στο Reuters ο υπεύθυνος της εταιρείας για τις κρατικές αξιολογήσεις.

Ο οίκος αξιολόγησης αφαίρεσε από τη Bρετανία την αξιολόγηση με «ΑΑΑ» μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, υποβαθμίζοντάς την κατά δύο βαθμίδες στο «AA» και θεσπίζοντας αρνητικό outlook.

Σε ερώτηση αν θα περιμένει ως το τέλος των διαπραγματεύσεων για το Brexit προτού κάνει μια νέα κίνηση, ο Moritz Kraemer απάντησε: «Όχι, δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε».

«Θα αξιολογήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο σε έξι μήνες και αν είναι απαραίτητο, πιο συχνά. Θα παρακολουθούμε τις οικονομικές επιπτώσεις, τις επιπτώσεις για τα δημόσια οικονομικά, τις συνταγματικές επιπτώσεις όπως το ζήτημα με τη Σκωτία και ζητήματα όπως το νόμισμα και αν θα διατηρήσει τη θέση του ως διεθνές αποταμιευτικό νόμισμα» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο κ. Kraemer, μιλώντας στα περιθώρια συνεδρίου, τόνισε πως η επόμενη πράξη αξιολόγησης πιθανότατα θα είναι μια υποβάθμιση, εξαιτίας του αρνητικού outlook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!