Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις μέτρων για τους πληγέντες της Ναυπάκτου
[Κέρδος]: ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις μέτρων για τους πληγέντες της Ναυπάκτου

[Κέρδος]: ΓΣΕΒΕΕ: Προτάσεις μέτρων για τους πληγέντες της Ναυπάκτου

Τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Ναυπακτία εκφράζει η ΓΣΕΒΒΕ, που απέστειλε ήδη προς τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας) επιστολή, προτείνοντας μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση κατοίκων κι επιχειρήσεων.

«Είναι πολύ θετικό που η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε και κινητοποιήθηκε άμεσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στον δήμο Ναυπακτίας» αναφέρει στην επιστολή της η Συνομοσπονδία, ενώ καλεί τους υπουργούς και τον περιφερειάρχη, πέραν των ενεργειών στις οποίες έχει ήδη προβεί η κυβέρνηση, να λάβουν υπόψη τους και το πλαίσιο προτάσεων και δράσεων που προτείνει και «θεωρούμε ότι αποτυπώνει το σύνολο των μέτρων που απαιτούνται για την ανακούφιση των συμπολιτών μας».

Πιο συγκεκριμένα, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει:

Ι. Αποκατάσταση ζημιών επιχειρήσεων:
Πλήρης αποζημίωση των επιχειρήσεων που επηρεάζονται άμεσα από την καταστροφή που έχει συντελεστεί.
Αποζημίωση για τα κατεστραμμένα προϊόντα με βάση τις τρέχουσες τιμές.

ΙΙ. Ασφαλιστικές-φορολογικές ελαφρύνσεις:
Για όσους επαγγελματίες που αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές δυνατότητα απαλλαγής (και όχι μόνο αναστολής) από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα εξάμηνο διατηρώντας το δικαίωμα στην ασφάλιση υγείας.
Απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής για το τρέχον έτος. Απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!