Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Grant Thornton: Περί τα 25 δισ. χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις
[Κέρδος]: Grant Thornton: Περί τα 25 δισ. χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις

[Κέρδος]: Grant Thornton: Περί τα 25 δισ. χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις

Σε περίπου 25 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή, 1 στις 4 επιχειρήσεις εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton.

Η έρευνα με τίτλο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Οικοδομώντας την Ανάπτυξη», που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων «Growth Awards» σε διοργάνωση της Eurobank και της Grant Thornton, εξέτασε 8.000 εταιρείες από 92 κλάδους για την περίοδο 2009-2015.

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με βάση τα στοιχεία, αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχει ικανά λειτουργικά κέρδη για να αποπληρώσει τους τόκους.

Ωστόσο, οι μισές από τις εξεταζόμενες επιχειρήσεις εμφάνισαν αύξηση του τζίρου, αν και μόνο το 40% εξ αυτών κατάφερε να τη μετατρέψει σε αύξηση κερδοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η έρευνα σημειώνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δείξει ανθεκτικότητα, κάτι που αναμένεται να διατηρηθεί και φέτος. Είναι ενδεικτικό, ότι 1 στους 2 κλάδους κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών του την προηγούμενη χρονιά, αν και συγκεκριμένα 44 κλάδοι παρέμειναν σε ρυθμούς ύφεσης, ενώ για φέτος αυτοί εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στους 49.

Σημειώνεται ότι το 92% του δείγματος είναι μικρομεσαίες εταιρείες, δηλαδή έχουν κύκλο εργασιών κάτω από 50 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!