Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γερμανία: Μηνύματα ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την κρίση
[Κέρδος]: Γερμανία: Μηνύματα ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την κρίση

[Κέρδος]: Γερμανία: Μηνύματα ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την κρίση

Τα καλά νέα δεν είναι νέα. Αυτή η εμπειρική δημοσιογραφική αρχή φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της Ελλάδας. Μετά από μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων που ώθησε τις ελληνογερμανικές σχέσεις την περίοδο της βαθιάς δημοσιονομικής κρίσης σε οριακή κατάσταση και «πάγωσε» τις διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις, σήμερα, λίγους μήνες μετά την έξοδο από το τελευταίο μνημόνιο, οι «καλές ειδήσεις» από την Ελλάδα για σταδιακή ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών της έχουν εξαφανιστεί από τα πρωτοσέλιδα, γιατί απλά δεν «πουλούν» και έτσι προβάλλονται ελάχιστα.

«Το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας»

Όμως τα καλά νέα πρέπει να λέγονται. Για το Εμπορικό Επιμελητήριο ΙΗΚ του Ντίσελντορφ, με 85.000 μέλη από τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών, η κάλυψη αυτού του κενού ήταν μια αναγκαιότητα. Στην καθιερωμένη συνάντηση Get Together, εκπροσώπων από το προξενικό σώμα Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτης με το επιχειρηματικό στοιχείο της περιφέρειας Μέτμαν, τιμώμενη χώρα ήταν προχθές βράδυ (07/05) η Ελλάδα. Ήταν μια πρεμιέρα που καταδεικνύει τη βούληση του Επιμελητηρίου να συμβάλλει στο να αλλάξει η δημόσια εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία.

«Είναι πολύ σημαντικό να μιλά κανείς γι’ αυτές τις θετικές εξελίξεις» είπε στη DW ο Γκέρχαρντ Εσενμπάουμ, αναπληρωτής διευθυντής και επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου του ΙΗΚ. «Το ευρύτερο κοινό δεν γνωρίζει απαραίτητα τις τελευταίες ειδήσεις, γι’ αυτό ήταν μια ανάγκη για μένα, να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία, και σε αυτό το πλαίσιο να γίνει ενημέρωση και περιγραφή με συνοπτικό τρόπο των εξελίξεων στην Ελλάδα».

Προηγήθηκε περίοδος ζυμώσεων της Γενικής Προξένου στο Ντίσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου με τους υπεύθυνους του ΙΗΚ. «Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε από μια συζήτηση με το Εμπορικό Επιμελητήριο για το πόσο άδικο ήταν αυτό που αντιμετώπισε η χώρας μας από τα μίντια και κατέληξε σε αυτή την ωραία εκδήλωση με την Ελλάδα τιμώμενη χώρα. Οι ομιλητές έδειξαν το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας» ανέφερε η πρόξενος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!