Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Γερμανία: Υφεση προβλέπουν οικονομικά ινστιτούτα
[Κέρδος]: Γερμανία: Υφεση προβλέπουν οικονομικά ινστιτούτα

[Κέρδος]: Γερμανία: Υφεση προβλέπουν οικονομικά ινστιτούτα

Η γερμανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση το τρέχον τρίμηνο, είπε την Τετάρτη το Ινστιτούτο Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία (ifW) αναθεωρώντας πτωτικά τις προβλέψεις της λόγω του Brexit και των εμπορικών διενέξεων.

To Ινστιτούτο ifW ανακοίνωσε ότι αναμένει η γερμανική οικονομία να συρρικνωθεί κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση στο τρίτο τρίμηνο μετά από συρρίκνωση 0,1% στο προηγούμενο.

Αναθεώρησε επίσης τις προβλέψεις του για το σύνολο του 2019 στο 0,4% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 0,6%. Για το 2020 βλέπει ανάπτυξη 1,0%, έναντι 1,6% και για το 2021 προβλέπει επέκταση 1,4%.

«Το πραγματικό πρόβλημα με την εμπορική αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι οι ίδιο οι δασμοί αλλά η μεγάλη αβεβαιότητα για το τι έρχεται. Η αβεβαιότητα είναι δηλητήριο για τις επενδυτικές», ανέφερε ο πρόεδρος του ifW Gabriel Felbermayr.

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πολλές αναπτυσσόμενες οικονομίες έχουν δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης.

«Αυτό προσφέρει μεγάλες εξαγωγικές ευκαιρίες για τις γερμανικές μηχανολογικές εταιρίες και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων», τόνισε σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης το οικονομικό ινστιτούτο RWI αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο 0,4% από 0,8%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!