Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Φωτίου: Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μειώθηκαν γιατί μειώθηκε η φτώχεια
[Κέρδος]: Φωτίου: Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μειώθηκαν γιατί μειώθηκε η φτώχεια

[Κέρδος]: Φωτίου: Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μειώθηκαν γιατί μειώθηκε η φτώχεια

«Η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου σε συνέντευξη στο “OPEN TV” σήμερα υποσχέθηκε ότι « μία τετραμελής οικογένεια θα λαμβάνει 400 ευρώ με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα δώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», δήλωσε η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, σχετικά με το ΚΕΑ και τα προνοιακά ιδρύματα.

Οπως αναφέρει η κ. Φωτίου, «φαίνεται ότι δεν την ενημέρωσαν ότι τόσα ακριβώς δίνει το ΚΕΑ σήμερα σε τετραμελή οικογένεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη ανακοινώσει την αύξηση του ΚΕΑ κατά 11% το 2020 κατ’ αναλογία της αύξησης του κατώτατου μισθού, καθώς και το ότι ο αριθμός των άνεργων δικαιούχων που θα ενταχθεί στην αγορά εργασίας θα φτάσει στο 20% από το 10% που ισχύει τώρα. Αυτά είναι μέτρα που θα αυξήσουν και τους δικαιούχους και τις δαπάνες.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ μειώθηκαν διότι μειώθηκε η φτώχεια εξ αιτίας των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ και όχι επειδή αυξήθηκε το επίδομα παιδιού – όπως ανέφερε η υφυπουργός. Ας μελετήσει τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (στοιχεία 2018 με εισοδήματα 2017). Μέσα σε 2.5 χρόνια από το 2015 ρίξαμε την φτώχεια και ιδίως την παιδική φτώχεια στα προ κρίσης επίπεδα.

Η ενημέρωσή της όμως αποδείχθηκε ανεπαρκής και ελλιπής και όσον αφορά τα δημόσια προνοιακά ιδρύματα της χώρας (Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας- ΚΚΠΠ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!