Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Folli Follie: Παραπομπή στον εισαγγελέα εξετάζει η Ε.Κ.
[Κέρδος]: Folli Follie: Παραπομπή στον εισαγγελέα εξετάζει η Ε.Κ.

[Κέρδος]: Folli Follie: Παραπομπή στον εισαγγελέα εξετάζει η Ε.Κ.

Ραγδαίες εξελίξεις σηματοδοτεί η αναστολή διαπραγμάτευσης του τίτλου της Folli Follie κατόπιν αιτήματος της ίδιας της εταιρείας λόγω αδυναμίας παροχής στοιχείων που αφορούν τις οικονομικές καταστάσεις. Κατόπιν αυτού, οι κινήσεις της εποπτικής αρχής επεκτείνονται και σε άλλες κατευθύνσεις πέραν του σκέλους των διοικητικών κυρώσεων.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος οι νομικές υπηρεσίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) αναμένεται να έχουν καταλήξει και τεκμηριώσει εάν η απόκρυψη ή μη προσκόμιση στοιχείων μπορούν να στηρίξουν το ενδεχόμενο ποινικού αδικήματος και κατά συνέπεια την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στον εισαγγελέα.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν στο Euro2day.gr πως ενδεχόμενες αποδείξεις κατάχρησης εκ μέρους της διοίκησης της εισηγμένης (π.χ. απουσία δηλωμένων τραπεζικών διαθεσίμων) οδηγούν την υπόθεση στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, αν διαπιστωθεί διαστρέβλωση ή παραποίηση οικονομικών καταστάσεων, τότε βάση του κανονισμού για χειραγώγηση του επενδυτικού κοινού, επιβάλλεται επίσης η παραπομπή της υπόθεσης στην εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα «τρέχει» ο ανεξάρτητος οικονομικός έλεγχος από την Ernst&Young, ο οποίος απαιτεί εύλογο χρόνο έως ότου ολοκληρωθεί.

Πέραν των παραπάνω, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας η διοίκηση της Ε.Κ. θα ενεργοποιήσει δικαίωμα ακρόασης προκειμένου τα στελέχη της Folli Follie να παρουσιαστούν και να δώσουν απαντήσεις για τους λόγους αδυναμίας προσκόμισης των συγκεκριμένων στοιχείων. Εάν οι απαντήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές από την Ε.Κ. θα ακολουθήσει συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές διοικητικές κυρώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!