Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Fitch υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες
[Κέρδος]: Η Fitch υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες

[Κέρδος]: Η Fitch υποβάθμισε 14 τουρκικές τράπεζες

H Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση δώδεκα τουρκικών τραπεζών ξένης ιδιοκτησίας και τις θυγατρικές τους, καθώς και δύο κρατικά ελεγχόμενες αναπτυξιακές τράπεζες, την Turkiye Ihracat Kredi Bankasi και την Turkiye Kalkinma Bankasi.

Το outlook των αξιολογήσεων είναι αρνητικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η υποβάθμιση των τραπεζών ακολουθεί την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας σε «ΒΒ-» με αρνητικό outlook στις 12 Ιουλίου.

O οίκος αξιολόγησης θεωρεί ότι η καρατόμηση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας από τον Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει τις ανησυχίες για τη διάθεση των αρχών να ανεχθούν χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αποπληθωρισμό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και καταδεικνύει την περιορισμένη ανεξαρτησία των θεσμών της χώρας.

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου των τουρκικών τραπεζών ξένης ιδιοκτησίας σε «Β+» από «ΒΒ-» αντανακλά το αυξημένο ρίσκο κυβερνητικής παρέμβασης στον τραπεζικό τομέα σε περίπτωση εμφανούς επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η υποβάθμιση των αναπτυξιακών τραπεζών αντανακλά την εκτίμηση της Fitch για τα αυξημένα ρίσκα όσον αφορά τη δυνατότητα των τουρκικών αρχών να προσφέρουν έγκαιρη στήριξη σε συνάλλαγμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!