Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Έξοδος στις αγορές: Τι πραγματικά σημαίνει για την Ελλάδα
[Κέρδος]: Έξοδος στις αγορές: Τι πραγματικά σημαίνει για την Ελλάδα

[Κέρδος]: Έξοδος στις αγορές: Τι πραγματικά σημαίνει για την Ελλάδα

Στο αποκορύφωμα της έχει φτάσει τις τελευταίες ημέρες η συζήτηση για την διεξαγωγή μιας δοκιμαστικής έκδοσης 5ετούς ομολόγου μετά από τρία χρόνια απουσίας από τις αγορές. Γιατί όμως γίνεται τέτοιος ντόρος; Γιατί σταμάτησε να δανείζεται η Ελλάδα από τις αγορές; Γιατί είναι καλό μια χώρα να δανείζεται από τον ιδιωτικό τομέα; Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της οικονομίας;

Ας τα δούμε όλα αυτά μέσα από 5 ερωτήσεις και απαντήσεις επιχειρώντας να λύσουμε τις περισσότερες απορίες.

Τι είναι ένα ομόλογο

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Το ομόλογο γενικά είναι ένα δάνειο που παίρνεις από κάποιον και δίνεις στον πιστωτή σου μια «ομολογία» του χρέους και του ετήσιου τόκου για το ποσό που σου δανείζει και των ετών που θα πρέπει να περάσουν για να του το αποπληρώσεις.

Το επιτόκιο βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την φερεγγυότητα σου ως δανειστή. Αν έχεις ξαναδανειστεί και έχεις πληρώσει κανονικά και αν όσοι σε ξέρουν πιστεύουν ότι τα οικονομικά σου πάνε καλά. Ανάλογα με το δάνειο που θέλεις, εκδίδεις έναν αριθμό ομολογιών και την μοιράζεις σε αυτούς που σε δανείζουν. Αν θέλεις να δανειστείς 1.000.000 ευρώ μπορείς να το μοιράσεις σε 1000 ομολογίες των χιλίων ευρώ και να αναζητήσεις μέχρι και 1000 δανειστές, οι οποίοι θα πάρουν από ένα ομόλογο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!