Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας – Θρίλερ με τις 120 δόσεις με τα τεχνικά κλιμάκια
[Κέρδος]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας – Θρίλερ με τις 120 δόσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

[Κέρδος]: Eurogroup: Εξετάζεται ο δημοσιονομικός χώρος της Ελλάδας – Θρίλερ με τις 120 δόσεις με τα τεχνικά κλιμάκια

«Δεν συζητήθηκε η Ελλάδα αλλά επειδή το θέμα των συντάξεων επανέρχεται εξετάζουμε πόσος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει ώστε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Μάριο Σεντένο.

Όπως είπε ο δημοσιονομικός χώρος σημαίνει πόσο πάνω από τον στόχο του 3,5% του ΑΠΕ είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2019. Ο στόχος δεν συζητείται, αυτό που βλέπουμε είναι τι πρόκειται να συμβεί με το δημοσιονομικό χώρο και αν θα χρησιμοποιηθεί, αυτό είναι υπό συζήτηση.

Ο δε Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι Ελλάδα δεν ήταν στις έξι χώρες που έλαβαν παρατηρήσεις επί του προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε παρατηρήσεις να απευθύνουμε στην Ελλάδα και αυτό είναι καλό γιατί πρώτη φορά η χώρα είναι στην διαδικασία του «ευρωπαϊκού εξαμήνου». Ο δημοσιονομικός χώρος φαίνεται να υπάρχει, κοιτούμε το μέγεθος του και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αυτό εξετάζεται».

Από την πλευρά του ο Κλ. Ρέγκλινγκ τόνισε ότι είναι πολύ θετικό ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται για τις απαιτήσεις μετά από πολλά χρόνια. Η δέσμευση για το πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ δεν αμφισβητείται από κανένα. Σημείωσε ωστόσο «ότι προηγούμενες δεσμεύσεις με βάση το πρόγραμμα πρέπει να είναι σεβαστές ή να συζητούνται με τους θεσμούς και είμαστε σε αυτή τη διαδικασία».

πηγή euro2day.gr

Θρίλερ με τις 120 δόσεις: «Το θέμα πάει πίσω» -Ολες οι εξελίξεις

Την ίδια ώρα, τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ήλθαν, είδαν και απήλθαν, χωρίς να πάρουν στα χέρια τους τις εισηγήσεις της ελληνικής πλευράς για τη διεύρυνση του Εξωδικαστικού σε μισθωτούς, συνταξιούχους κι επαγγελματίες, που εξαιτίας τεχνικών λόγων δεν μπορούν να υπαχθούν στη διαδικασία των 120 δόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!