Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Eurobank: Προχωρά σε πώληση 950 ακινήτων
[Κέρδος]: Eurobank: Προχωρά σε πώληση 950 ακινήτων

[Κέρδος]: Eurobank: Προχωρά σε πώληση 950 ακινήτων

Μια ανάσα πριν από την πώληση των δύο πακέτων 950, αθροιστικά, ακινήτων -Star και Opus- βρίσκεται η Eurobank, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα και έως τις 10 Αυγούστου η τράπεζα θα δεχθεί τις δεσμευτικές προσφορές και αμέσως θα επιλέξει τον αγοραστή.

Πρόκειται για τα πρώτα πακέτα πώλησης αμιγώς ακινήτων, δηλαδή δεν συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Τα ακίνητα έχουν περιέλθει στο χαρτοφυλάκιο της Eurοbank ως ανακτηθείσες εγγυήσεις από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις και έχουν συνολική λογιστική αξία (book value) 110 εκατ. ευρώ.

Πέραν των εν λόγω δύο πακέτων, η τράπεζα έχει γκρουπάρει άλλα 150-200 ακίνητα, από κατοικίες και εμπορικά μέχρι βιομηχανικά, τα οποία θα πουλήσει τους επόμενους μήνες.

Η ανάγκη μείωσης του στοκ των ακινήτων για τις ελληνικές τράπεζες είναι επιτακτική καθώς αποτελεί δέσμευσή τους προς τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) και η πρόοδος ελέγχεται ανά τρίμηνο με βάση τους στόχους που έχουν υποβάλει -έως το τέλος του 2021- στην εποπτική αρχή της Φρανκφούρτης.

«Μνηστήρες» και τίμημα

Από την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών φάνηκε, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει τη διαδικασία, ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών για την αγορά real estate. Γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά και με δεδομένη την ανάκαμψη των τιμών, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τίμημα για την αγορά των δύο πακέτων θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Με βάση άλλη πηγή, τα ξένα funds και επενδυτικές εταιρείες που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων και πρωταγωνιστούν στο ράλι της διεκδίκησης των δύο πακέτων της Eurobank είναι το Brook Lane Capital,το οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά και εξαγόρασε τα ακίνητα του Βωβού που πούλησε η Αlpha Βank, και το αμερικανικό fund Bain Capital, το οποίο επίσης έχει επενδύσει την Ελλάδα και αγόρασε τους προηγούμενους μήνες το πακέτο Amoeba από την Τράπεζα Πειραιώς .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!