Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Eurobank: Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων 191 εκατ. ευρώ
[Κέρδος]: Eurobank: Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων 191 εκατ. ευρώ

[Κέρδος]: Eurobank: Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων 191 εκατ. ευρώ

Το 2019 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τη Eurobank καθώς υλοποιείται εντός του χρονοδιαγράμματος το σχέδιο μετασχηματισμού και επιτάχυνσης της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, τονίζει η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο της ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η 1η φάση του σχεδίου έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία με τη συγχώνευση της Grivalia, η οποία ενισχύει σημαντικά την κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας, αποφέρει αξία στους μετόχους και επιτρέπει την ταχύτερη εξυγίανση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων. Το σχέδιο επιτάχυνσης, που αποτελεί τη 2η φάση, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικότερα, έχουν ληφθεί δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση €2δισ. στεγαστικών δανείων και μη δεσμευτικές προσφορές για την τιτλοποίηση €7,5δισ. δανείων και την πώληση ποσοστού της θυγατρικής εταιρίας FPS, που διαχειρίζεται τα NPEs.

Σε λειτουργικό επίπεδο, οι επιδόσεις της Τράπεζας ήταν θετικές το Α΄ τρίμηνο 2019, με τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένο επίπεδο να διαμορφώνονται σε €27εκ. Πιο αναλυτικά:

* Tα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε €343εκ. και ήταν μειωμένα κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

* Τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ενισχύθηκαν κατά 2,7% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου 2018 και ανήλθαν σε €66εκ., λόγω υψηλότερων εσόδων προμηθειών από τις εργασίες του Δικτύου καταστημάτων.

* Τα οργανικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε €409εκ., έναντι €419εκ. το Α΄ τρίμηνο 2018., ενώ τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν σε €423εκ., από €452εκ. το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, κυρίως λόγω χαμηλότερων εσόδων από συναλλακτικές και λοιπές δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!