Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Η Eurobank υιοθετεί τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής
[Κέρδος]: Η Eurobank υιοθετεί τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής

[Κέρδος]: Η Eurobank υιοθετεί τις Αρχές της Υπεύθυνης Τραπεζικής

Τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής υιοθετεί η Eurobank στηρίζοντας μια παγκόσμια πρωτοβουλία με την οποία επιδιώκεται, ο καθορισμός του ρόλου και των ευθυνών του τραπεζικού τομέα διεθνώς, στη συλλογική προσπάθεια διαμόρφωσης ενός βιώσιμου μέλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής διαμορφώθηκαν από την τραπεζική κοινότητα μέσω του UNEP FI (United Nations Environment Programme Finance Initiative) και θα παρουσιαστούν επισήμως στις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οι Αρχές παρέχουν το πλαίσιο για το βιώσιμο τραπεζικό σύστημα του μέλλοντος και στοχεύουν στην επίσπευση της συμβολής του τραπεζικού κλάδου στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων, όπως αυτοί εκφράζονται στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals – SDGs) και τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Την απόφαση της Τράπεζας να υιοθετήσει τις έξι (6) Αρχές όπως έχουν ορισθεί από το UNEP FI γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας.

«Η Eurobank έχει ήδη υιοθετήσει αρχές και αξίες, εφαρμόζοντας στην καθημερινή της λειτουργία πρακτικές που βασίζονται στην αρχή της υπευθυνότητας απέναντι στους πελάτες, τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Η υιοθέτηση των Αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε και να συμβάλλουμε στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο τόσο της υπεύθυνης συναλλακτικής συμπεριφοράς όσο και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Οι έξι Αρχές τέθηκαν σε εκτενή δημόσια διαβούλευση για έξι μήνες και θέτουν στόχους, εστιάζοντας σε:

1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!