Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΤΕ: Ως το τέλος του έτους προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική
[Κέρδος]: ΕΤΕ: Ως το τέλος του έτους προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

[Κέρδος]: ΕΤΕ: Ως το τέλος του έτους προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προεργασία της Εθνικής Τράπεζας για την υλοποίηση της μεγαλύτερης από τις εναπομείνασες δεσμεύσεις του πλάνου αναδιάρθρωσης, την πώληση/διάθεση, δηλαδή, του τουλάχιστον 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Οι Goldman Sachs και Morgan Stanley, οι οποίες παραμένουν χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της τράπεζας για το εν λόγω project, ξεκίνησαν εδώ και μερικές ημέρες τις επαφές με όσους επενδυτές εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται κυρίως για private equity funds και σχήματα στα οποία συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια και αντασφαλιστικοί όμιλοι. Χαμηλή παραμένει, προς το παρόν, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από ασφαλιστικούς ομίλους, εξέλιξη που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί στην πορεία της διαδικασίας.

Η ασφαλιστική αγορά περιμένει, άλλωστε, την μεν νέα κυβέρνηση να παράσχει ξεκάθαρο στίγμα προθέσεων, αναφορικά με τις αλλαγές στο δεύτερο πυλώνα (επικούρηση) της κοινωνικής ασφάλισης, τη δε Εθνική Τράπεζα να καταλήξει αν θα προχωρήσει στην πώληση του 80% ή θα διαθέσει μετοχές μέσω ιδιωτικής και δημόσιας τοποθέτησης, εισάγοντας τις μετοχές της Εθνικής Ασφαλιστικής σε οργανωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Με βάση, πάντως, το ρυθμό με τον οποίο κινείται η διαδικασία, οι συμβάσεις εμπιστευτικότητας αναμένεται να υπογραφούν προς τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την τυπική έναρξη του δεύτερου διαγωνισμού πώλησης της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής εταιρείας.

Θεωρητικά, η Εθνική θα πρέπει, με βάση τον «οδικό» χάρτη, που ενέκρινε η Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), να έχει λάβει ως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!