Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Αισιοδοξία για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ
[Κέρδος]: Αισιοδοξία για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ

[Κέρδος]: Αισιοδοξία για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ

Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα από τις εργασίες του συνεδρίου της ASTA, Athens Destination Expo 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Απριλίου στην Αθήνα, σχετικά με τις προοπτικές αύξησης του εισερχομένου τουρισμού από τις ΗΠΑ.

Έτσι επιβεβαιώνεται ο στόχος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία ύστερα από πολύμηνες προσπάθειες κατάφερε να προσελκύσει το συνέδριο στην Αθήνα- για διψήφιο ποσοστό αύξησης των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

Άλλωστε και η αρμόδια υπουργός Έλενα Κουντουρά εκτίμησε ότι οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο εφέτος, καθώς χρόνο με τον χρόνο τα ποσοστά είναι ανοδικά.

Στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων, όπου συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι εκ των οποίων 350 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.100 b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επαγγελματιών.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ήταν έκδηλο, καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου, με επισκέψεις στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών, αλλά και με την πρόθεση το 77% να «πουλήσει» Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του σε αυτό.

O πρόεδρος της ASTA, Zane Kerby, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον των συμμετοχών που ήταν περισσότερες από προηγούμενες διοργανώσεις του Destination Expo. Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία του συνεδρίου στην Αθήνα και τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της FedHATTA στη διοργάνωσή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!