Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Σε κίνδυνο το 27% των εμπορικών επιχειρήσεων
[Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Σε κίνδυνο το 27% των εμπορικών επιχειρήσεων

[Κέρδος]: ΕΣΕΕ: Σε κίνδυνο το 27% των εμπορικών επιχειρήσεων

Σε κατάσταση κινδύνου θα βρεθεί το 27% των εμπορικών επιχειρήσεων εάν στο επόμενο διάστημα δεν αλλάξει η οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτό προκύπτει από τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης της ΕΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία εάν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 διατηρηθούν ή επιδεινωθούν το 2016, τότε 1 στις 5 Α.Ε. και ΕΠΕ κινδυνεύει το 2017 να βάλει λουκέτο.

Καλύτερη ωστόσο είναι η εικόνα για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, για τις οποίες ο άμεσος κίνδυνος ανέρχεται στο 11% των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα, γενικότερα οι εμπορικές Α.Ε. και ΕΠΕ επέδειξαν σχετική ανθεκτικότητα στις έντονα αρνητικές συνθήκες που πάγωσαν την αγορά, ωστόσο δεν έμειναν αλώβητες. Κι αυτό διότι οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 1,8% το 2015 μετά την αύξηση που είχε καταγραφεί τον προηγούμενο χρόνο, ενώ σε επίπεδο καθαρών αποτελεσμάτων τα κέρδη προ φόρου περιορίστηκαν εκ νέου στο -42,4%. Η κερδοφορία επηρεάστηκε σημαντικά από τις υπέρογκες ζημίες πολύ μεγάλης εταιρίας του ελληνικού εμπορίου.

Την ίδια στιγμή το συνολικό χρέος των ελληνικών Α.Ε. και ΕΠΕ διευρύνθηκε κατά 3,2% το 2015, εξαιτίας κυρίως της αύξησης των βραχυπρόθεσμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων (5,2%).

Σύμφωνα με τον δείκτη Credit Risk Management, 6 στις 10 Α.Ε. και ΕΠΕ χαρακτηρίζονται πολύ υψηλού ρίσκου και 3 στις 10 σχετικά υψηλού ρίσκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!