Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
[Κέρδος]: Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

[Κέρδος]: Έρχονται αλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Αλλαγές στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, με κριτήρια δεξιοτήτων και επαναξιολόγησης των πολιτικών και των επιπτώσεων που έχουν στην αγορά εργασίας, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κατά την διάρκεια ακρόασης στην Βουλή του νέου Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη.

“Θα συνεχίσουμε την κοινωφελή εργασία, αλλά με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικό σχεδιασμό” επεσήμανε ο υπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων η οποία θα οδηγήσει στην αύξηση των μισθών αλλά και της απασχόλησης. Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, νέο κύμα στοχευμένων ελέγχων του ΣΕΠΕ και των κλιμακίων του ΕΦΚΑ για την ανασφάλιστη εργασία, αλλά και νέες ενεργητικές πολιτικές για την ανεργία.

Ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ με τη σειρά του, επανέλαβε το στόχο της δημιουργίας πολλών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Για να επιτευχθεί δε, αυτός ο στόχος, έθεσε ως επιτακτική ανάγκη την αναβάθμιση και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ, με σκοπό την αποτελεσματική υποστήριξη των ανέργων και όλων όσων αναζητούν εργασία, αλλά εν γένει της εγχώριας αγοράς εργασίας. “Ο ΟΑΕΔ οφείλει να λειτουργεί ως βασικός ρυθμιστής της αγοράς εργασίας με κύριους στόχους τη δραστική μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης και ιδιαίτερα της πλήρους απασχόλησης, με διασφαλισμένα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!