Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Ερχεται μοντέλο Creta Farms για 170 επιχειρήσεις
[Κέρδος]: Ερχεται μοντέλο Creta Farms για 170 επιχειρήσεις

[Κέρδος]: Ερχεται μοντέλο Creta Farms για 170 επιχειρήσεις

Παρέμβαση που θα έχει συνέχεια, όσον αφορά στις επιχειρήσεις που διαθέτουν μεγάλη δανειακή έκθεση και προβληματική διαχείριση, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο περιθώριο της δημοσιογραφικής ενημέρωσης για την υπόθεση της Creta Farm ΚΡΕΤΑ 0,00%, ο υπουργός αναφέρθηκε σε λίστα 170 μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, για τις οποίες προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες διαμεσολάβησης μεταξύ τραπεζών και διοικήσεών τους. «Θα παρεμβαίνουμε και δεν θα αφήνουμε κανέναν στη μοίρα του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές υποθέσεις που χρήζουν παρέμβασης, ή στις δεξαμενές από τις οποίες αντλήθηκε αυτή η λίστα, ωστόσο επέμεινε στον συγκεκριμένο αριθμό υποθέσεων, που μέλλει να απασχολήσουν το υπουργείο.

Η συνεργασία με τον τραπεζικό τομέα που διαθέτει τα στοιχεία για τις επιχειρήσεις και τα NPEs (η προσπάθεια μείωσης των οποίων αποτελεί προτεραιότητα) θεωρείται εν πολλοίς δεδομένη μετά και την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στην υπόθεση της Creta Farm ΚΡΕΤΑ 0,00%. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως ο υπουργός αναφέρθηκε σχηματικά σ’ ένα μοντέλο Creta Farm ΚΡΕΤΑ 0,00% για την αντιμετώπιση προβληματικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η θεσμική εποπτεία που ασκεί το υπουργείο σε σειρά κλάδων (π.χ. Ναυπηγεία) και οι εκκρεμούσες υποθέσεις αναζήτησης στρατηγικών επενδυτών για σειρά επιχειρήσεων (π.χ. ΕΒΖ) συμπληρώνουν το παζλ. Δεδομένων εξάλλου των μηχανισμών που το υπουργείο εποπτεύει (εξωδικαστικός μηχανισμός, πλατφόρμες ρύθμισης οφειλών κ.λπ.), εκτιμάται ότι ήδη έχει γίνει το σχετικό σκανάρισμα.

Το παράδειγμα

Το σχέδιο ενεργής παρέμβασης σε εταιρείες με υψηλή δανειακή έκθεση αποτελεί πάντως παλαιότερη εισήγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!