Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επόμενος στόχος του Τραμπ: Η Ευρώπη
[Κέρδος]: Επόμενος στόχος του Τραμπ: Η Ευρώπη

[Κέρδος]: Επόμενος στόχος του Τραμπ: Η Ευρώπη

Το φάντασμα της ύφεσης πλανάται απειλητικά πάνω από την Ευρώπη και ίσως δεν αργήσει να χτυπήσει την πόρτα της. Οι πληγές της Γερμανίας και των άλλων μεγάλων οικονομιών της ηπείρου κινδυνεύουν να βαθύνουν επικίνδυνα, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει πράξη τις απειλές του για εμπορικά πυρά. Και τα τελευταία στοιχεία του δίνουν την αφορμή, που αναζητούσε, για να προχωρήσει.
Την ώρα που οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα στη σινο-αμερικανική αντιπαράθεση, στην οποία ο Τραμπ έκανε πρόσφατα ένα βήμα πίσω, αφήνοντας εκτός της λίστας των δασμών ορισμένα προίόντα για λίγους μήνες ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να ετοιμάζει μία άλλη επίθεση. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χειρότερη από την Κίνα, απλά μικρότερη. Μας φέρεται απαίσια: εμπόδια, δασμοί, φόροι» είπε σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί να τον ακούσει στο Νέο Χαμσάιρ. «Μας αντιμετωπίζουν πραγματικά πολύ άσχημα» υπογράμμισε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει στο στόχαστρό του τους Ευρωπαίους. Έχει επανειλημμένα εγκαλέσει την ΕΚΤ ότι με την πολιτική της κρατάει το ευρώ υποτιμημένο, έχει ασκήσει οξύτατη κριτική στη Γερμανία, επικαλούμενος και τα τεράστια εμπορικά πλεονάσματά της και έχει ξεκαθαρίσει πως η απειλή της επιβολής δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων μένει πάντα στο τραπέζι. Ο μόνος λόγος που φαίνεται να έχει αποφύγει μέχρι στιγμής μία τέτοια κίνηση, είναι το γεγονός ότι ελπίζει πως με θα πετύχει μία συμφωνία, που θα σημάνει μεγάλη αύξηση των εξαγωγών αμερικανικών αγροτικών προϊόντων προς την αγορά της Ε.Ε.

Ο Τραμπ θα μπορούσε μάλιστα να αξιοποιήσει ως επιχείρημα και τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!