Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επενδυτικό μπουμ στην ξενοδοχειακή «βιτρίνα» της Αθήνας
[Κέρδος]: Επενδυτικό μπουμ στην ξενοδοχειακή «βιτρίνα» της Αθήνας

[Κέρδος]: Επενδυτικό μπουμ στην ξενοδοχειακή «βιτρίνα» της Αθήνας

Η ραγδαία αύξηση της ταξιδιωτικής κίνησης και των εσόδων των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας πυροδοτούν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων μονάδων και μετασχηματίζουν με γοργούς ρυθμούς το επιχειρηματικό σκηνικό στην ξενοδοχειακή βιτρίνα της Αθήνας.

Τα 12,47 εκατ. ταξιδιώτες στις πτήσεις εξωτερικού που κατέγραψε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου φέτος (+11,8%) και η αύξηση 9% των εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) που εμφάνισαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο ίδιο διάστημα (στοιχεία Gbr Consulting) περιγράφουν σε μεγάλο βαθμό τον «μαγνήτη» που βρίσκεται πίσω από τις πυρετώδεις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας.

Διεργασίες που αποτυπώνουν το έντονο ενδιαφέρον εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και ξενοδοχειακών ομίλων να εισέλθουν στην ελληνική αγορά ή να ενισχύσουν την παρουσία τους. Την ίδια στιγμή, ανοίγει το επιχειρηματικό παιχνίδι και μεταξύ των εγχώριων «παικτών», παραδοσιακών και «ρούκι» της αθηναϊκής ξενοδοχειακής αγοράς.

Η ραγδαία αλλαγή σκηνικού αποτυπώθηκε στις επενδυτικές κινήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Η επόμενη διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», που οργανώνονται το διάστημα 4-8 Ιουνίου 2018 στην Αθήνα, δεν θα είναι μόνο η διοργάνωση που αναμένεται να φέρει στην πόλη περισσότερους από 22.000 επισκέπτες, αποτελώντας βασικό τροφοδότη των ξενοδοχείων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!