Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Κέρδος]: Επέκταση του εξωδικαστικού για όλους τους πολίτες προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους
[Κέρδος]: Επέκταση του εξωδικαστικού για όλους τους πολίτες προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους

[Κέρδος]: Επέκταση του εξωδικαστικού για όλους τους πολίτες προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους

«Διαφάνεια, ταχύτητα, καλύτερος έλεγχος και κοινωνική δικαιοσύνη» διασφαλίζει η χρήση της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 104,9 FM.

«Ο καθένας μπορεί, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα, να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η υπόθεσή του και τι εκκρεμεί» εξήγησε ο κ. Κουρμούσης, επισημαίνοντας ότι όλα πλέον αυτοματοποιούνται. Προανήγγειλε δε ότι από τον Σεπτέμβριο πρωταρχική επιδίωξη είναι η επέκταση των ρυθμίσεων σε όλους τους πολίτες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του Taxis και να βρουν μέσα όλα τα δικαιολογητικά και όλες τις πληροφορίες καταχωρημένες από τράπεζες και εφορίες. «Αυτόματα όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες και απλώς ο πολίτης μπορεί να προσθέσει ή να διορθώσει αυτά που θέλει» διευκρίνισε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Οπως είπε, είναι συγκεκριμένα τα οφέλη που λαμβάνει κανείς σε σχέση με τους κανόνες που ισχύουν.

«Ανάλογα με την οικονομική αδυναμία του, κάθε πολίτης μπορεί να διεκδικήσει 120 δόσεις, κούρεμα προστίμων και προσαυξήσεων και εάν δεν έχει περιουσία ακόμα και κούρεμα κεφαλαίου, δηλαδή υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία αντιμετωπίζεται και το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών. «Κάποιοι, εξήγησε, «ενώ είχαν περιουσία, την έκρυβαν και εμφανίζονταν ως οικονομικά αδύναμοι, προκειμένου να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη που παρέχει το κράτος επιβαρύνοντας όμως όλους του υπολοίπους»

.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!